Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.

Vanlige spørsmål

Det finnes mange muligheter for å reise til utlandet. Det betyr også at det er mange spørsmål om temaet. Her er de vanligste spørsmålene angående ut i verden. Klikk på spørsmålene for å se svarene.
Jeg har lyst til å studere i utlandet. Finnes det et sted som har en oversikt over hvor jeg kan studere hva?

ANSA er organisasjonen du leter etter! De hjelper norske studenter studier i utlandet og gir deg veiledning og informasjon om nettopp dette. Deres nettside er www.ansa.no. På våre nettsider her, har vi også en liste over andre organisasjoner som kan hjelpe deg (det kan være aktuelt hvis du for eksempel vet hvilket land du vil dra til, og vil få hjelp av en organisasjon som spesialiserer seg på akkurat dette landet).

Kan jeg jobbe frivillig i utlandet uten at det koster meg penger?

Gjennom Aktiv Ungdom sitt EVS-program kan du være frivillig i et land i Europa og få dekket alle utgifter. Les mer om dette på www.aktivungdom.eu og ta kontakt med UngInfo dersom du trenger en senderorganisasjon.

Å jobbe som frivillig i lokalmiljøet ditt i Norge er selvfølgelig også gratis. Dette kan du lese mer om her.

Vil du lengre ut i verden koster det som oftest penger. Særlig i fattige utviklingsland vil ofte ikke prosjektene ha mulighet til å ta imot frivillige dersom de må dekke disses utgifter. Det er derfor vanlig å tjene seg opp penger i Norge før man reiser ut som frivillig. Det finnes derimot unntak, som hvis  du forplikter deg til en humanitær organisasjon over lengre tid (ofte 1 år), og hvor utenlandsoppholdet for eksempel kombineres med engasjement i Norge før eller etter reisen.

Les mer om det å være frivillig i utlandet, og om de ulike organisasjonene og priser her.

Er voluntør og frivillig det samme?

Ja, det er det samme. “Voluntør” kommer fra det engelske ordet volunteer som betyr frivillig.

Kan Lånekassen dekke språkkurs?

Hvis du planlegger å studere i utlandet, er det greit å vite at forelesningene ofte er på landets eget språk. Lånekassen har et språkstipend som gjør det mulig for deg å ta et forberedende språkkurs til ordinære studier. Kravet er at dette er i et ikke-engelskspråklig land. Mer informasjon finner du på lånekassen sine nettsider.

Finner du ikke svar på ditt spørsmål?

Still det her, så svarer vi så raskt vi kan.

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Populære linker

eurodesk.no
ANSA.no

Brosjyre

Ut i verden