Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Språkreiser

Har du lyst til å lære et nytt språk samtidig som du opplever en annen del av verden? Da kan språkreise være noe for deg!

Sist oppdatert: 12.7.2017

Organisere turen selv eller la andre ta seg av det praktiske?

Dette er helt opp til deg selv og hva du ønsker. Det finnes flere aktører i Norge som formidler og organiserer språkkurs i utlandet. Dette innebærer mindre arbeid for deg, men vil til gjengjeld koste deg mer. Hvis du er selvstendig og liker å ordne ting selv kan det lønne seg å ordne språkreisen på egenhånd. Det krever litt mer tid og innsats fra din side, men du kan komme bedre ut av det økonomisk.

De aller fleste universiteter har språkkurs. Ambassader, vennskapsforeninger og kultursentre kan også ha informasjon om språkkurs i sine land. Noen er også listet opp i reisehåndbøker.

Lånekassen kan dekke språkkurs

Hvis du planlegger å studere i utlandet er ofte forelesningene på landets eget språk. Lånekassen har et språkstipend som gjør det mulig for deg å ta et forberedende språkkurs til ordinære studier. Kravet er at dette er i et ikke-engelskspråklig land. Mer informasjon finner du på lånekassen sine nettsider.

Byråer du kan reise gjennom

Språkreisebyrået AS
Gjennom Språkreisebyrået kan du lære engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk, russisk, portugisisk, japansk, kinesisk og arabisk. I tillegg har de fritidsprogram og internasjonale forhold som gjør at du vil bli kjent med byen og mennesker fra mange ulike land.

EF Internasjonale Språkskoler
EF tilbyr egne språkkurs for ungdom, i tillegg til at de har internasjonale språkskoler i utlandet for studenter og voksne. Mange språk på alle nivåer med kursstart hver uke. Kurslengde fra 2-52 uker. Land i alle verdensdeler. Du kan velge mellom allmennkurs og intensivkurs, sommerkurs og businessengelsk. EF tilbyr også gratis språktest i engelsk, fransk, italiensk, spansk og tysk.

Gateway College
Tilbyr språkstudier i kombinasjon med ulike andre fag. Opptakskrav er generell studiekompetanse fra videregående skole. Man oppnår studiepoeng og støtte fra Lånekassen.

STS Språkreiser
Språkreiser for deg mellom 13 og 19 år, som i tillegg kombineres med ulike valgfrie aktiviteter som fotball, seiling, golf, ridning og mye annet.

Kulturstudier
Med Kulturstudier kan du blant annet studere spansk og latinamerikastudier i Argentina og Nicaragua, enten et semester eller et år. Kursene arrangeres i samarbeid med norske høgskoler, og gir dermed 30 studiepoeng per semester. Du trenger generell studiekompetanse for å søke og kan få støtte fra Lånekassen.

BLTS Språk og Studier
BLTS er et norsk nettsted som gir informasjon om, og henviser til, internasjonale språkskoler og språkkurs i utlandet. De har informasjon for ulike aldersgrupper og yrkesgrupper.

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Populære linker

eurodesk.no
ANSA.no

Brosjyre

Ut i verden