Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Au pair

Er du glad i barn? Kunne du tenkt deg å bo og jobbe hos en familie i utlandet? Da kan et utenlandsopphold som au pair være midt i blinken for deg!

Sist oppdatert: 22.8.2017

Som au pair bor du hos en familie i ett år, hvor du får dekket kost og losji mot å ta deg av barna og gjøre husarbeid. Vertsfamilien din skal også betale deg lommepenger. Det å jobbe som au pair kan være en fin mulighet til å lære språk, samt bli kjent med et annet land og en ny kultur.

Hvordan finne au pair-oppdrag?

Du kan enten finne og skaffe deg jobb som au pair på egenhånd eller ved å reise gjennom en organisasjon. Sistnevnte tar betaling for å formidle jobb og organisere turen.

(Informasjon for de som ønsker å ta i mot au pair og for deg som er au pair i Norge, finner du hos udi.noatlantis.no og Norsk Folkehjelp)

Noen aktører som formidler au pair-oppdrag

 Databaser der familier søker au pairer

Arbeids- og oppholdstillatelse

Dersom du skal jobbe i et EU/EØS-land trenger du ikke arbeidstillatelse, men man må som regel ha et oppholdsbevis. Dette er noe din vertsfamilie bør kunne hjelpe deg med. Ønsker du mer informasjon om skatt, bolig o.l. kan du lese mer på Nav sin side landinformasjon.

Hvis du skal jobbe utenfor EØS-området trenger du imidlertid både arbeids- og oppholdstillatelse. Dersom du reiser gjennom en organisasjon vil de kunne bistå deg med dette.

Trygdeforhold

Det norske trygdeforholdet opphører ved utreise når man reiser til utlandet for å jobbe som au pair. Du bør derfor sjekke om du trenger egen forsikring. Les mer om dette på Nav sin side “Au pair eller praktikant i utlandet”.

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Populære linker

eurodesk.no
ANSA.no

Brosjyre

Ut i verden