Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Ut i verden

Kunne du tenkt deg å oppleve en annen del av verden? Lyst å lære et nytt språk, bli kjent med en annen kultur og få venner fra andre land? Mulighetene er mange for deg som ønsker å oppleve noe utenfor Norges grenser. Et opphold i utlandet kan gi deg unike erfaringer og minner for livet!

Sist oppdatert: 12.7.2017

Ting det kan være lurt å tenke over før du reiser:

Hvor vil du dra? Er sted i Europa, eller kanskje Afrika? Landsbygd eller by? Eller er ikke stedet det viktigste?
Hva vil du gjøre? Jobbe med barn, politikk, studere eller surfe? Eller noe helt annet?
Hvor lenge vil du reise? Sommerferien, 3 måneder eller et år?
Hvordan vil du reise? Med fly, tog eller båt? Bo hos familier, på hotell eller i egen leilighet?
Vil du reise alene eller sammen med andre? Er du selvstendig nok til å reise på egen hånd? Eller vil du trives best om du reiser sammen med noen? Notér deg fordeler og ulemper.
Vil du reise gjennom en organisasjon eller på egen hånd? Fordelene med å reise gjennom en organisasjon er mange (blant annet forutsigbarhet og trygghet), særlig hvis du ikke har vært på utenlandsopphold tidligere. Ulempen er at det oftest koster penger.
Kan du språket som brukes der du vil reise? Eller burde du undersøke muligheten for språkkurs på forhånd, eller når du kommer dit?
Hvordan finansiere reisen? Hvor mye penger kommer det til å koste? Kan du søke om støtte, eller må du sette av tid til å jobbe deg opp penger?
Hvor mye må forberedes før reise, hvor lang tid vil det ta? Vi anbefaler deg å starte tidlig med å finne ut av mulighetene dine. Skaff info om verdensdelen, landet eller byen du vil dra til. Snakk med andre som har vært der eller dratt med den organisasjonen du evt. tenker på. Kanskje er det søknadsfrister du må forholde deg til. Er du godt forberedt, vil du få mer ut av reisen din.

Muligheter

Kunne du tenke deg å studere i utlandet? Det finnes muligheter for å ta hele eller deler av utdanningen utenlands, både hva gjelder videregående og høyere utdanning. Les mer under Utdanning i utlandet.
Lyst til å jobbe i utlandet? Realiteten er at det (som regel) både er høyere arbeidsledighet og lavere lønn utenfor Norges grenser. Likevel finnes det muligheter. Les mer under Jobbe i utlandet.
Kanskje du vil kombinere jobb og reise? Det finnes pakkeløsninger som ”Work & travel”, eller man kan trikse og mikse en god blanding på egen hånd.
Ønsker du å reise for å lære språk? Det finnes mange varianter av språkreiser og kurs. Les mer under Språkreiser.
Kunne du tenke deg å jobbe som frivillig i utlandet? Mulighetene er mange og varierte. Les mer under Frivillig arbeid i utlandet.
Vil du jobbe med barn? Da kan au pair være en spennende og rimelig måte å være utenlands på. Som au pair bor og jobber du hos en familie. Arbeidsoppgavene er ofte husarbeid og barnepass, og du får en liten lønn i tillegg til kost og losji. Les mer under Au Pair.
Lyst til å engasjere deg i en organisasjon som jobber internasjonalt? Det kan gi muligheter for utenlandsopphold. SAIH, Changemaker, Røde Kors med flere, har utenlandsopphold som organiseres gjennom Fredskorpset. Dette innebærer, på ulike måter, frivillig arbeid som forplikter deg noe mer enn frivillig arbeid i utlandet ellers. Til gjengjeld er ofte disse mulighetene gratis. 
Reise på egen hånd?  Det er selvfølgelig også en mulighet. Reiser du som backpacker/”ryggsekkturist” er det ofte billigere, og mer unikt, enn en vanlig ferie. Du kan for eksempel kjøpe en interrailbillett og sjekke ut mulighetene for couchsurfing som overnatting underveis. Les mer under Nyttige tips.

Les mer om mulighetene ved å bruke undermenyen til Ut i verden (under bildet). Noe mer du lurer på? Send oss ditt spørsmål, så svarer vi deg så fort vi kan!

 

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Populære linker

eurodesk.no
ANSA.no

Brosjyre

Ut i verden