Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Lån / stipend

Hvordan skal du leve når du blir student? Noen velger stipend som inntekt, noen jobber ved siden av skolen og andre gjør begge delene.

Sist oppdatert: 31.1.2017

Lånekassen deler ut stipend og lån til elever og studenter i Norge og til norske studenter som tar utdanning over nesten hele verden. Regelen er ofte slik at hvis skolen er godkjent av Lånekassen, så kan du søke støtte. Hvis skolen er godkjent av Lånekassen, er det også et kvalitetsstempel fra Lånekassens side.

lanekassen.no finner du all informasjon om å søke stipend og lån.

På nettsidene til Lånekassen kan du klikke på “Stipend og lån til utdanning”, også velge nedover listen etter det du leter etter. Hvis du ikke finner svar på det du lurer på på nettsidene kan du ringe Lånekassen tlf: 21 49 60 00 (tlf.tid kl.9-15 man-fre). Det er ofte veldig lang ventetid på telefonen, så du kan også ringe oss på tlf: 24 14 98 20 eller sende oss ditt spørsmål.

Kan jeg få støtte fra Lånekassen? Sjekk støttekalkulatoren ved å trykke her.

Legathåndboken har en oversikt over de fleste fond og legater man kan søke støtte fra. Du kan lese gjennom fondene og legatene på nett og i papirutgaven. Vi har legathånboken liggende i senteret vårt til utlån.

Låne eller ikke låne?

Mange er usikker på om de vil ta opp studielån fordi de ikke vil sitte med et lån etter utdanningen sin. Noen har kanskje råd til å klare seg på egen hånd, enten fordi de har spart eller kan få økonomisk hjelp fra familien. Andre klarer seg med en deltidsjobb uten å ta lån. Det vanligste er nok likevel å ta opp studielån da lånebetingelsene hos Lånekassen regnes som ganske gunstige.

Jobbe eller ikke jobbe?

I Norge er det ganske vanlig å jobbe ved siden av studiene. Noen velger å jobbe en gang i uka eller to, eller for eksempel annenhver helg, i tillegg til studielånet. Det kommer godt med til alle utgiftene som følger med når man flytter ut.

UngInfo hjelper daglig ungdommer med å finne jobb. Du kan besøke oss her i Møllergata 3 for å få tips og få hjelp til å skrive en god søknad. Du kan også lese våre jobbtips her, eller laste ned brosjyren “Hvordan få jobb som ung i Oslo” her.

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Nyttige nettsider

Lånekassen.no