Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Folkehøgskole

Folkehøgskole er et annerledes skoleår uten karakterer og eksamen. Mange bruker folkehøgskoleåret som en slags friår til å tenke over hva de skal gjøre etter videregående.

Sist oppdatert: 31.1.2017

På folkehøgskole kan du kan konsentrere deg om en eller flere av dine interesser. Det kan for eksempel være musikk, dans, forming, drama, religion, miljøvern, foto, friluftsliv, idrett, skrivekunst eller språk. De fleste folkehøgskoler arrangerer også en studietur til utlandet.

Det er vanlig å bo på internat ved skolen. Hybelen og måltidene er inkludert i skolepengene du betaler. Man får ingen studiepoeng ved å gå på folkehøgskole, men man får 2 tilleggspoeng hvis man  søker høyere utdanning senere.

Mange bruker dette året som en slags myk overgang til livet på egen hånd. Det kan også være en fin anledning til å finne ut av hva du har lyst til å drive med fremover. Hvis du for eksempel liker å drive med foto, men ikke helt vet om du vil satse på det, kan du ta et år med foto på folkehøgskolen for å se om du vil studere eller jobbe videre med det.

Alle folkehøgskolene ligger inne på folkehogskole.no. Der kan du søke etter fag eller skole for å se om du finner noe du liker. Å gå på folkehøgskole koster penger, men du kan få støtte fra Lånekassen for å finansiere skolepengene. Du kan få stipend og du kan søke om lån. Se mer på Lånekassens sider lanekassen.no.

Søknadsprosessen

Det er ingen endelig søknadsfrist på folkehøgskoler. Så lenge skolen har plass, tar de imot søkere helt frem til skolestart. Men det er selvfølgelig en fordel å søke tidlig for å øke sjansen for å få plass på akkurat den skolen og linjen du ønsker. Skolene begynner å behandle søknader etter 1.februar.

Hver skole har egne søknadsskjemaer, som du finner en oversikt over her. Det er ingen ting i veien for å søke flere ulike skoler, for du forplikter deg ikke til noe før du aksepterer plassen.

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Nyttige nettsider

folkehogskole.no