Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Organisasjoner

En organisasjon er en arena der du får muligheten til å utvikle deg, engasjere deg og få nye venner med like interesser. Du kan også lære mye nyttig som du får bruk for senere i livet.

Sist oppdatert: 14.9.2016

Lyst til å være med i en organisasjon?

Hvis du ønsker å engasjere deg og være med i en organisasjon, finnes det veldig mange muligheter. Det finnes politiske, humanitære, sportslige, musikalske, religiøse, naturorganisasjoner og organisasjoner for spill, eventyr, fantasi og veldig mye mer.

UngOrg
www.ungorg.no
Vi på UngInfo drives av UngOrg (Barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo) som har over 60 barne- og ungdomsorganisasjoner som medlemmer. Kanskje en av de kan være noe for deg? Se nettsidene for oversikt og kontaktinfo.

LNU
www.lnu.no
I tillegg har LNU (Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner) også en del medlemsorganisasjoner som kanskje kan være noe for deg. Se nettsidene for oversikt og kontaktinfo.

Hvordan bli med?
Hvis du finner en du liker, kan du kontakte dem og si at du har lyst til å engasjere deg eller være med i deres organisasjon. Det er helt vanlig å gjøre det, og organisasjonene blir alltid glade over å få nye medlemmer. Du finner informasjon om hvordan du kan bli medlem i de forskjellige organisasjonene ved å gå inn på nettsiden deres.

Har du lyst til å starte en organisasjon?

Så bra! Det er egentlig ikke så vanskelig som det kanskje høres ut. Her er 5 (relativt) enkle steg for å starte organisasjon:

  • Ha et oppstartsmøte der alle som er interessert i å være med i organisasjonen får mulighet til å komme.
  • Finn et navn på organisasjonen og skriv ned noen setninger om hva dere vil drive med og hva målet med organisasjonen er. Lag vedtekter (se under) for hvem som kan være medlem, hvordan styret velges, hva organisasjonen skal arbeide med osv.
  • Fyll inn skjemaet for organisasjoner i Brønnøysundregisteret. Når de har behandlet søknaden, får organisasjonen et organisasjonsnummer.
  • Opprett en bankkonto for organisasjonen.
  • Lag et medlemsregister over medlemmene og en arbeidsplan med ansvarsfordeling.

Vedtekter

Vedtekter og formelle styringskanaler skal være organisasjonens redskap for å sikre at de arbeider i riktig retning, og ikke kan utnyttes til den enkeltes fordel.

I starten kan dere bruke et enklere regelverk, for så senere å bygge dette ut etter hvert som behovet melder seg.

Her kan du lage vedtekter  og lese mer om vedtekter.

Har du spørsmål knyttet dette?

Da kan dere enten ta direkte kontakt med UngOrg eller komme innom senteret vårt i Møllergata 3. UngInfo og UngOrg ligger i samme lokaler.

 

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Populære linker

frifond.no