Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Pårørende

Sist oppdatert: 06.09.2017 

Rådgivningstelefonen for pårørende innen psykisk helse (LPP)
lpp.no
22 49 19 22
lpp@lpp.no
Tlf: Man-fre 10-15 (tir 10-19) / Chat: Man-fre 9-15
Anonymt

Her kan du få samtale, råd og veiledning over chat og telefon.

Ungt nettverk (Voksne for barn)
vfb.no
Stortorvet 10
488 96 215
vfb@vfb.no

Arrangerer samlinger hver tredje uke, samt to nasjonale samlinger i året. Gir unge pårørende, og andre unge som har det vanskelig, en mulighet til å møte andre i samme situasjon.

LEVE – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord
leve.no
22 36 17 00

Har du mistet en venn, arbeidskollega eller et familiemedlem? Her kan du treffe mennesker i samme situasjon og få støtte og informasjon til å finne den hjelpen du trenger.

Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord (LFSS)
lfss.no
472 94 975
post@selvskading.org
16-19

Chat anonymt tirsdager kl. 16 – 19. Tilbyr også pårørendegrupper for sine medlemmer. For de som ønsker hjelp og støtte fra noen som vet hvordan det er å være pårørende til selvskadere og de som sliter med selvmordstanker.

BARsnakk
barsnakk.no
Torggata 1

BARsnakk er et praterom for deg som har en mor eller far, eller andre du bryr deg om, med rusproblemer. Chaten er åpen mandag og tirsdag kl. 17 – 20. Du kan være anonym hvis du ønsker det. BAR tilbyr også en egen «Drop-in»-tjeneste på mandager (kl. 17-20) i Oslo. Alle er velkommen uansett om man ønsker informasjon, noen å snakke med, ta en kaffe eller bare hilse på.

Ja, det nytter!
jdn.no
Torggata 1

For deg som er berørt av rusmiddelavhengighet, direkte eller indirekte, og trenger en trygg arena for støtte. De tilbyr mestring/samtalegrupper for ungdom over 16 år og voksne som har vokst opp i hjem med rusproblemer. Dette er et lavterskeltilbud der deltakerne i stor grad bidrar med hjelp for hverandre.

Pårørendetelefon – Landsforbundet Mot Stoffmisbruk (LMS)
motstoff.no
800 40 567
Man-fre 9-15 (med unntak av påske og jul)

En landsdekkende støttetelefon for alle pårørende av rusavhengige, som besvares av andre pårørende med erfaring på området. LMS har også et pårørendesenter.

NKS Veiledningssenter for pårørende i Øst-Norge
veiledningssenter.no
400 31 093
Gratis

For pårørende innen rus og psykiatri. Tilbyr blant annet individuelle samtaler, par- og familiesamtaler og samtalegrupper.

For Fangers Pårørende (FFP)
ffp.no
22 11 41 30

En uavhengig forening som gir støtte og hjelp til fangers pårørende. Tilbyr rådgivning og støtte via telefon og e-post. Tilbyr også individuelle samtaler og familiesamtaler på kontoret.

Ung Pårørende Oslo
ungkreft.no
Kongens gate 6
995 93 329
ungparorendeoslo@ungkreft.no

For deg som har noen nær deg med kreft. Hver tredje torsdag klokka 18-20 er det samling i Kreftforeningens lokaler. På samlingene vil du møte andre som kanskje opplever noe av det samme som deg.

Meg også – app

En gratis app for deg som opplever sykdom i nær familie eller vennekrets. Målet med appen er å hjelpe deg som er ung og pårørende til å bearbeide den vanskelige situasjonen. Du kan laste den ned i AppStore eller Google Play. Les mer på sidene til Oslo Universitetssykehus.

 

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Populære linker

ung.no
gratiskondomer.no