Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Andre

Her får du en oversikt over hvilke steder som kan gi deg veiledning innen sosiale områder som bolig, økonomi, arbeid etc.

Sist oppdatert: 4.1.2017

Rådgiver på skolen
Rådgiver på skolen din kan hjelpe til med vanskelige spørsmål, og har oversikt over dine muligheter og hvem du kan kontakte.

Elev- og lærlingombudet
elevombud.no
Schweigaards gate 10
918 04 304
post@elevombud.no

Passer på at elever og lærlinger i videregående opplæring i Oslo får oppfylt de rettighetene de har krav på. Ta kontakt hvis du trenger hjelp med å løse en sak eller lurer på rettighetene dine.

Barneombudet
barneombudet.no
22 99 39 50
post@barneombudet.no

Barn og unges talsperson, som jobber for å sikre barn og unges rettigheter. Alle barn og unge kan ta kontakt. Svarer på spørsmål om dine rettigheter og kan gi råd og veiledning.

NAV
nav.no
55 55 33 33
Man-fre 9-15

For deg som trenger rådgivning og økonomisk støtte i forbindelse med arbeidsløshet, sykdom eller er i en annen vanskelig livssituasjon. Du tilhører NAV-kontoret i bydelen din. Ring eller se på nett for å finne kontaktinfo til ditt NAV-kontor.

Den uavhengige sosialrådgivningen
selvhjelpenshus.org
C.J. Hambros plass 5

904 05 368
Gratis

Et studentdrevet rådgivningstilbud. De informerer om rettigheter og muligheter, og svarer på spørsmål i forhold til det sosiale hjelpeapparatet. De hjelper også til med å fylle ut skjemaer, skrive søknader og klage på vedtak. De gir ikke økonomisk hjelp. Ring for å avtale tid.

Pasient- og brukerombudet
Les mer
Lille Grensen 7
23 13 90 20
Gratis

Ombudet kan gi deg informasjon om dine rettigheter som pasient, bruker eller pårørende. De kan også gi råd og veiledning innenfor helse- og sosialrettslige spørsmål. Videre kan de hjelpe med å formulere og videreformidle spørsmål eller klage til rett mottaker. De ansatte har taushetsplikt og du kan være anonym ved din henvendelse.

Juss-Buss
jussbuss.no
Skippergata 23
22 84 29 00
Saksmottak: Man 17-20, tirs 10-15
Gratis

Gir gratis rettshjelp i enkeltsaker. Du kan melde inn saker over telefon, ved personlig oppmøte eller på nett. Ta med alle dokumenter som kan være relevant for saken.

Rettshjelpsentralen
bymisjonen.no/rettshjelpsentralen
Ullevålsveien 39 (St. Hanshaugen Frivilligsentral)
Ons 17-19
Gratis

Gir gratis rettshjelp i enkeltsaker. Du kan melde inn saker over telefon eller ved personlig oppmøte. Ta med deg alle dokumenter som kan være relevante for saken.

Fri rettshjelp
frirettshjelp.no
Storgata 19
23 48 79 00
frirettshjelp@vel.oslo.kommune.no

Alle er velkomne til å kontakte tjenesten for hjelp og råd, men om du har rett på gratis rådgivning, er avhengig av inntekt. Du kan møte opp til drop-in, eller bestille time på telefon eller i resepsjonen.

800GJELD – økonomirådstelefonen i NAV
nav.no
800 45 353
Gratis

Har du økonomiske problemer? Økonomirådstelefonen i NAV gir deg enkle råd og hjelp til selvhjelp. Hvis du trenger mer hjelp, vet de hvem du bør kontakte. Det er gratis å ringe fra fasttelefon. Ringer du fra mobiltelefon, kan de ringe deg tilbake hvis du ønsker det. Du kan være anonym. Du kan også chatte om økonomiske problemer på sidene til NAV alle hverdager fra 10 til 15.

Gjeldskrisetelefonen
gjeldskrisetelefonen.no
22 20 19 99
Man-fre 9-16
Gratis

Støttetelefon for deg med alvorlige gjeldsproblemer som trenger noen å snakke med. Gir informasjon om muligheter og rettigheter.

JobbX Karrieresenter for ungdom
jobbx.no
Storgata 25
92 28 41 10
post@jobbx.no

Gratis jobbsøkerkurs for ungdom mellom 16 og 26 år. Kurset går over 3 dager og holdes på kveldstid Oslo sentrum. Kurset er tilpasset slik at det er nyttig og forståelig for alle, uansett nivå på norskkunnskaper.

Mobbing og diskriminering

Dersom du blir mobbet eller diskriminert bør du snakke med noen om det. Snakk med en du stoler på, for eksempel en venn, lærer, helsesøster eller foreldre.

Likestillings- og diskrimineringsombudet
ldo.no
Mariboesgate 13, 4 etg.
800 41 556 / 23 15 73 00 / Sms: 959 20 544
post@ldo.no

Kan hjelpe deg hvis du opplever diskriminering. Gir gratis råd og veiledning over telefon og e-post. På nettsidene finner du informasjon som kan hjelpe deg å løse din sak.

Voksne for Barn
vfb.no
Stortorvet 10
488 96 215
Man-fre 9-15

Voksne for Barn arbeider for barn og unges interesser, og behov relatert til psykisk helse. Organisasjonen gir ut informasjon om aktuelle temaer som er knyttet til barn og unge, som for eksempel mobbing.

Arbeidstilsynets svartjeneste
arbeidstilsynet.no
73 19 97 00
svartjenesten@arbeidstilsynet.no

Svarer blant annet på spørsmål om mobbing og diskriminering på arbeidsplassen.

Antirasistisk senter
antirasistisk-senter.no
Storgata 25
23 13 90 00
epost@antirasistisk-senter.no

Jobber for å bekjempe rasisme og diskriminering. Kan hjelpe deg hvis du opplever rasisme, konflikter, diskriminering eller problemer med myndighetene.

Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD)
omod.no
22 20 87 37

Svarer på henvendelser fra deg som har blitt utsatt for diskriminering fra det offentlige.

Norges handikapforbund
nhf.no
Schweigaardsgate 12
24 10 24 00
nhf@nhf.no

Kjemper for likeverd og likestilling for funksjonshemmede. Gir informasjon, råd og støtte.

Arbeidslivstelefonen
arbeidslivstelefonen.no
22 56 67 00
Man-fre 9-15, tors 9-18
kontakt@arbeidslivstelefonen.no

Mental Helses telefon og chattetjeneste for deg som har spørsmål om arbeid eller har behov for råd i en vanskelig situasjon på jobb.

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Populære linker

ung.no
gratiskondomer.no