Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Seksualitet

Det finnes flere steder du kan kontakte hvis du har spørsmål om seksualitet, identitet, relasjoner, parforhold eller annet. Under finner du en oversikt over ulike helsetilbud, info om smittesjekk, graviditet, abort og bytte av seksuelle tjenester.

Sist oppdatert: 30.1.2017

Ung.no
ung.no
13-20 år
Gratis, anonymt

Spørretjeneste og informasjonsside for ungdom. Her får du svar på det du lurer på, og kan lese andres spørsmål og svar.

Sex og samfunn, senter for ung seksualitet
sexogsamfunn.no
Trondheimsveien 2, bygg B
22 99 39 00
post@sexogsamfunn.no
Man-tor 15-19

Opp til 25 år
Gratis

Kveldsklinikk åpent for drop-in mandag til torsdag, kl. 15-19. De tilbyr smittesjekk, prevensjon, graviditetstest, gynekologisk undersøkelse, sexolog m.m. Du trenger ikke å bestille time, men beregn god tid ettersom det ofte er lang kø. Tilbyr også selvtest for klamydia, gonoré og mykoplasma. Da må du registreres i resepsjonen ved ankomst, men behøver ikke å vente i kø. Skal du sette inn spiral eller p-stav kan du bestille time ved å ringe. Tilbyr også hiv hurtigtest for menn som har sex med menn mandag til torsdag mellom kl. 12 og 14.30, i tillegg til senterets åpningstider, både for timebestilling og drop-in. Menn som har sex med menn kan få gratis hepatitt B-vaksine.

sexogsamfunn.no kan du chatte anonymt med fagpersonell om seksualitet og seksuell helse. Chatten er åpen mandag til torsdag mellom kl. 17.00 og 21.15.

UngArena
ungarenaoslo.no
Grønland 30 (i Familiehuset)
23 43 13 43 / 482 73 157
Hverdager 10-16 (tir og tor 10-18)
12-25 år
Gratis, anonymt

Her kan du få støtte og hjelp med ting som plager deg; små eller store problemer, hverdagsproblemer, eller vanskelige ting i miljøet eller familien din. Hva som helst innenfor psykisk, fysisk og seksuell helse, rus og utdanning. Du trenger ikke henvisning – det er bare å stikke innom, ringe, chatte eller sende mail. Du vil bli møtt av folk med kompetanse til å hjelpe deg, som leger, sykepleiere, psykologer, sosialarbeidere, ruskonsulenter, studierådgivere eller ungdomsarbeidere.

Helsestasjon for kjønn og seksualitet (HKS)
Les mer
Mailundveien 23 (Sinsen)
481 13 013
hks@bga.oslo.kommune.no
Timebestilling: Hverdager 9-16
Gratis, Anonymt

Helsestasjon for deg som har spørsmål om kjønn, seksualitet, kropp og kjønnsidentitet. Du kan møte lege, psykolog, helsesøster og sexologisk rådgiver. Du kan teste deg for seksuelt overførbare sykdommer, blant annet hurtigtest av HIV, og få veiledning i bruk av prevensjon. Helsestasjonen samarbeider med andre organisasjoner og hjelpetiltak og kan dermed hjelpe deg med å knytte nettverk. Du kan velge å være anonym og de har taushetsplikt. Ta kontakt for avtale. De kan også møte deg andre steder enn på klinikken.

Helsesøster for døve
oslo.kommune.no/helseetaten
Kabelgaten 2
23 47 85 00 / SMS: 911 57 575
radgivningskontoret@hel.oslo.kommune.no

Rådgivningskontoret for hørselshemmede har et eget helsesøstertilbud for døve på Økern. Ta kontakt for avtale. Tilbudet er gratis og du trenger ikke henvisning.

Ungdomstelefonen
ungdomstelefonen.no
400 00 77
post@ungdomstelefonen.no
tlf: Søn.-fre. 18-22 / Chat: tirs.-ons. 18-22
Anonymt

Skeiv Ungdoms chat- og telefontjeneste, hvor unge svarer unge. For deg som ønsker å snakke med noen eller stille spørsmål om seksualitet, kjønn, identitet, følelser, forelskelse, aktivitetstilbud eller sikrere sex.

Youchat
youchat.no
Man og tors 17.30-20.30
Anonymt

Helseutvalgets chattetjeneste for unge som er usikker på egen seksualitet, har problemer eller som trenger noen å snakke med. På YouChat kan du chatte anonymt med andre unge skeive om hva du vil.

FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold
foreningenfri.no
Tollbugata 24

23 10 39 39
post@foreningenfri.no

FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (tidligere LLH) – arbeider for likestilling, og mot alle former for diskriminering av homofile, lesbiske, bifile og transpersoner (lhbt-personer) i Norge og i resten av verden. FRI arbeider for at homofile, og lesbiske skal få like rettigheter som heterofile. Arbeider med informasjonsformidling og nettverk. FRI-Oslo har 20 undergrupper med aktiviteter innen kultur, sport, familie, og en hel del andre områder.

Skeiv Ungdom Oslo og Akershus
skeivungdom.no
Tollbugata 24
23 10 39 36
oslo@skeivungdom.no

Skeiv Ungdom jobber for at alle skal ha frihet og trygghet til å være seg selv uavhengig av hvilken kjønnsidentitet en har eller hvem en tiltrekkes og forelsker seg i. Skeiv Ungdom Oslo og Akershus har sosiale tilbud to ganger i måneden til ungdommer i Oslo og omegn. Uansett om du er skeiv eller ikke-skeiv, lever åpent eller skjult med din legning, er du hjertelig velkommen til å være med. Går du på skole og ønsker at klassen din skal få mer informasjon om mangfoldet av kjønn og seksualitet? Skeiv Ungdoms skoleprosjekt Restart kommer gjerne på besøk, helt gratis.

Helseutvalget for bedre homohelse
helseutvalget.no
Skippergata 23

23 35 72 00
post@helseutvalget.no
Gratis, anonymt

Helseutvalget driver helsefremmende og forebyggende arbeid for lesbiske, homofile og bifile, samt andre kvinner og menn som har sex med personer av samme kjønn. De har en rekke tilbud, blant annet samtale eller chatting med andre i samme situasjon, eller samtale/chat hvis du tror du kan være hiv-smittet og ønsker å snakke med noen om det. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. Drop-in hurtigtest  for hiv og syfilis for menn som har sex med menn mandager, torsdager og fredager kl. 10-15, tirsdager og onsdager kl. 10-20 og lør kl. 12-15.

Last gjerne ned brosjyrene Sex og kjærlighet mellom kvinner og Sex og kjærlighet mellom menn.

Skeiv verden
skeivverden.no
Torggata 1
23 21 25 98 / 950 93 293
post@skeivverden.no

Er du flerkulturell og tiltrukket av samme kjønn, eller kjenner noen som er det? Skeiv verden er en interesseorganisasjon for lesbiske, homofile, bilfile, trans- og queerpersoner (LHBTQ) med minoritetsbakgrunn.  Hovedaktiviteten til Skeiv Verden er å være en møteplass der målgruppa kan være seg selv og åpen, komme i kontakt med andre som har lignende erfaringer, og få støtte, informasjon og kunnskap som gjør det lettere å være skeiv med minoritetsbakgrunn. Hoveddelen av de aktive er skeive med minoritetsbakgrunn, men det er folk med og uten skeiv identitet og/eller minoritetsbakgrunn blant de aktive.

Harry Benjamin Ressurssenter (HBRS)
hbrs.no
22 11 40 40

HBRS arbeider for personer som søker, har/eller har hatt diagnosen transseksualisme og som går igjennom en kjønnskorrigerende behandling på Rikshospitalet.

Harry Benjamin Ressurssenter Ungdom (HBRSU)
hbrsu.no
22 11 40 40
info@hbrsu.no

Forening for barn og unge som opplever å være født i en kropp som ikke stemmer med kjønnsidentiteten. Her kan du treffe andre unge som har mange av de samme opplevelsene og erfaringene som deg. Arrangerer sosiale treff og har et eget medlemsforum. En underavdeling av Harry Benjamin Ressurssenter (HBRS).

Samtalegruppe trans
sexogsamfunn.no
Trondheimsveien 2, bygg B (Sex og samfunn)
22 99 39 00
anders@sexogsamfunn.no / trude@sexogsamfunn.no

Sex og samfunn arrangerer samtalegrupper for unge med utfordringer knyttet til trans/kjønnsidentitet. For mer informasjon og påmelding ta kontakt på telefon eller e-post.

Klara Klok
klara-klok.no

Klara Klok var en spørreside for spørsmål og svar om kropp, helse, følelser, seksualitet, relasjoner, familie og rus. Spørretjenesten er nå stengt for nye spørsmål, men du kan fortsatt lese svar på andres spørsmål og finne mye bra informasjon. Vil du stille egne spørsmål om seksualitet kan du bruke ung.no.

Gratis kondomer
gratiskondomer.no

Få tilsendt gratis kondomer og glidemiddel i anonym konvolutt i posten.

Juntafil
p3.no/juntafil

Hver torsdag kl. 17-19 er det mulig å sende en tekstmelding til 2026 med kodeord Juntafil og få svar på direktesending på NRK P3. I studio sitter det en lege og en journalist. Dersom du ikke får svar under sending vil du få svar etter sendingen. Du kan også sende mail til juntafil@nrk.no.

SMITTESJEKK

Har du hatt ubeskyttet sex eller byttet partner?  Da bør du sjekke deg for seksuelt overførbare infeksjoner. Du kan teste deg flere steder. Sjekk og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) som omfattes av smittevernloven (klamydia, gonoré, syfilis og hiv) er gratis i Norge.

Fastlege
Leger har plikt til å teste for sykdommer, og man trenger ikke forklare hvorfor. Er du i tvil om hvilke tester det er nødvendig å ta må du likevel si litt om hvilke typer sex du har hatt den siste tiden. Det er viktig å oppgi riktig informasjon for at riktige prøver skal bli tatt. Sjekk og behandling for klamydia, gonoré, syfilis og hiv er gratis. Du skal altså ikke betale egenandel når du tester deg for disse sykdommene hos fastlegen din hvis du har vært i en situasjon hvor du kan ha blitt smittet eller har symptomer. Du må derfor oppgi at du ønsker å teste deg for en eller flere av disse infeksjonene og at du har vært i en risikosituasjon, slik at du ikke må betale egenandel. (Kilde: Smittevernboka for helsepersonell)

Helsestasjon for ungdom
Les mer
De fleste HFU er for unge mellom 12 og 24 år
Gratis

Du kan teste deg for seksuelt overførbare infeksjoner ved en Helsestasjon for ungdom (HFU). Det finnes minst én helsestasjon for ungdom i hver bydel, og en for kjønn og seksualitet (13-30 år). Du kan besøke helsestasjonene uavhengig av hvilken bydel du bor i, men aldersgrensene varierer. Her jobber det leger, helsesøstre og noen steder psykologer, som har taushetsplikt. Du kan ta kontakt over telefon eller stikke innom for en prat – du trenger ikke bestille time.

Obs! Helsestasjonene er ikke åpne alle dager i uken. Her finner du kontaktinfo til de ulike bydelene. Du kan besøke helsestasjonene uavhengig av hvilken bydel du bor i.

Sjekk linken over eller bruk Facebook for åpningstider og aldersgrenser.

Sex og samfunn
sexogsamfunn.no
Trondheimsveien 2, bygg B

22 99 39 00
post@sexogsamfunn.no
Man-tor 15-19
Opp til 25 år
Gratis

Sex og samfunn tilbyr blant annet gratis smittesjekk for unge opp til 25 år. Klinikken har åpent for drop-in mandag til torsdag mellom 15.00 og 19.00. Du får da snakke med lege eller sykepleier. Det kan være litt ventetid. Du trenger ikke å være folkeregistrert i Oslo for å benytte deg av tilbudet.

Du kan også ta selvtest for klamydia, gonoré og mykoplasma. Da trenger du ikke å stå i kø eller å snakke med helsepersonell først, med mindre du er i en risikogruppe. Du får svar innen ti dager.

Menn som har sex med menn og personer som kjøper sex kan ta hurtigtest for hiv. Denne testen er like sikker som en vanlig hivtest og du får svaret i løpet av få minutter. Du kan være anonym. Du kan ringe Sex og samfunn for å bestille time eller møte opp på drop-in mandag til torsdag mellom 12.00 og 14.30, i tillegg til vanlige åpningstider. Personer son kjøper sex kan bestille time ved å fylle ut et skjema på nettsiden.

Olafiaklinikken
Olafia.no
Trondheimsveien 2, bygg N

23 07 58 40
Drop-in: Man 11-17, tirs.-fre. 7.45-10.30
Gratis

På Olafiaklinikken kan du teste deg gratis for seksuelt overførbare infeksjoner. Møt opp og trekk en kølapp. Det er ingen aldersgrense og du trenger ikke å være folkeregistrert i Oslo. Kvinner som har sex med kvinner og menn som har sex med menn kan bestille time, alle andre må møte opp på drop-in. Det er lang kø, så det er lurt å møte opp tidlig. Menn som har sex med menn kan ta hurtigtest for hiv tirsdager mellom 15:30 og 19:30. Personer som kommer til Olafiaklinikken for rådgivning og en eventuell hiv-test kan være anonyme.

Olafiaklinikken tilbyr hjemmetest for klamydia og mycoplasma for de som er bosatt i Oslo og Akershus. Du bestiller på nett og får utstyr og nødvendig informasjon tilsendt i posten i en diskré konvolutt. Du må vente minst 14 dager etter at du har vært utsatt for smitterisiko før du tar prøve. Hvis du har plager bør du oppsøke en lege eller klinikk for undersøkelse.

GRAVIDITET


Graviditetstest

Det er mange tanker som kan dukke opp dersom du tror du er gravid. Første skritt på veien er å ta en graviditetstest. Graviditetstester kan du kjøpe på alle apotek og i matvarebutikker. Det er en enkel urinprøve som du kan gjøre selv. De fleste graviditetstestene kan tidligst gi svar én dag etter forventet menstruasjon. Men det finnes også graviditetstester på apoteket som gir svar allerede en uke før forventet menstruasjon. Dagens tester er svært sikre. Testen kan du også ta hos fastlegen, du kan gjøre det gratis på helsestasjonen for ungdom i din bydel, Sex og samfunn eller Amathea. Alle disse stedene kan også gi hjelp, råd og veiledning dersom du har behov for det.

Oppfølging av svangerskapet
Dersom du har tatt testen selv og funnet ut at du er gravid, er det lurt å kontakte helsestasjonen i bydelen. Da vil du få den informasjonen du trenger om kosthold, rettigheter, oppfølging av svangerskapet og lignende. Du kan selv velge om du går til lege eller til jordmor på svangerskapskontroll, og alle kontrollene er gratis. I tillegg er det flere helsestasjoner som arrangerer kurs for gravide, som for eksempel fødselsforberedende kurs.

Økonomiske rettigheter
Hvis du er student eller skoleelev, er hovedregelen at du har rett til fødselsstipend dersom du har hatt rett til lån eller stipend fra Lånekassen de siste seks månedene før fødsel. Har du vært i jobb før fødselen, må du kontakte arbeidsgiver og NAV. Det er mange regler å sette seg inn i, ta kontakt tidligst mulig i svangerskapet. Dersom du ikke har økonomiske rettigheter som student eller gjennom jobb, vil du få utbetalt et engangsbeløp gjennom NAV.

Gravid og usikker?
Amathea tilbyr rådgivning til jenter, gutter og par som er blitt uønsket gravide. Tilbudet er både for de som ønsker å beholde barnet, og for de som vurderer eller har bestemt seg for å ta abort.

Amathea – Veiledningstjeneste for gravide
amathea.no
Pilestredet Park 7 (inngang Stensberggata)
815 32 005
oslo@amathea.no
Tlf: Man-fre 8-20 / Drop-in: Man-fre 9-15
Gratis

Rådgivning til jenter og par som har blitt uønsket gravide. Tilbyr samtaler før og etter abort, og før, under og etter graviditet. Du kan også få gratis graviditetstest og informasjon om dine rettigheter. Kan skaffe tolk ved behov. Tilbyr også fødselsforberedende kurs og samtaler etter gjennomført abort.Samtaletilbudet er også for menn.

ABORT

 

Selvbestemt abort
Alle har rett til å bestemme selv om de vil ta abort før 12. svangerskapsuke (10 uker etter befruktning). Du kan ta direkte kontakt med sykehuset for å bestille time. Du trenger ingen henvisning eller å oppgi noen grunn. Er du under 16 år har foresatte rett til å si sin mening, men lege kan bestemme at de ikke skal få vite noe eller uttale seg. I Oslo kan du få utført abort ved Ullevål sykehus. Du kan også kontakte et annet sykehus i Norge. Les mer om abort på sexogsamfunn.no.

Ullevål sykehus, Gynekologisk poliklinikk
Kirkeveien 166, Kvinneklinikken Bygg 8
22 11 98 31 / 22 11 98 00

Ring for å avtale forundersøkelse. Du trenger ikke henvisning fra lege.

BYTTE OG SALG AV SEKSUELLE TJENESTER


Pro Senteret

prosenteret.no
Storgata 11
23 10 02 00
prosentret@vel.oslo.kommune.no
Besøk: Man, ons, fre 12-15, tirs, tors 12-20 / Chat: Man 12-14
Gratis, anonymt

Flere ulike tilbud til deg som har erfaring med bytte eller salg av seksuelle tjenester. Gir råd og hjelp med alle former for sosiale problemer. Gratis helsehjelp, smittesjekk, juridisk hjelp, samtaler og veiledning. Alle anastte har taushetsplikt. Åpen varmestue med PC, telefon, vaskemaskin, mat og sosiale aktiviter. Chat på prosentret.no.

Nadheim
bymisjonen.no/nadheim
Norbygata 45 (rett ved Grønland Basar)
22 05 28 80
nadheim@bymisjon.no
Man-tor 9-16, fre 9-21
Gratis, anonymt

Senter for kvinner og menn med prostitusjonserfaring som drives av Kirkens Bymisjon. Gir råd, veiledning og hjelp. Arrangerer også ulike kurs og sosiale aktiviteter. Alle ansatte har taushetsplikt, også overfor politi og myndigheter.

Natthjemmet
bymisjonen.no/natthjemmet
23 19 60 00
natthjemmet@bymisjon.no
21-12
Kvinner
Gratis

Kirkens Bymisjons akutte overnattingstilbud til kvinner i Oslo med tilhørighet i rus- og prostitusjonsmiljøet. Tilbyr mat, helsehjelp, vask av tøy, ren seng, samtaler og hjelp til formidling til hjelpeapparatet.

KAST – et tilbud til deg som kjøper eller har kjøpt sex
reform.no
22 34 09 50

samtale@reform.no
Man-fre 9-14
Gratis, anonymt

Anonym og gratis samtale- og rådgivningstjeneste for deg som kjøper eller har kjøpt sex. Samtale over telefon eller ved oppmøte. Bestil time på nett, e-post eller ring rådgivningstelefonen.

Helsetilbud til personer som kjøper sex (PKS)
sexogsamfunn.no
Nedre Vaskegang 6
22 99 39 00
Gratis, anonymt

Helsetilbud til personer som kjøper eller har kjøpt sex og deres partnere. Smittesjekk og samtaletilbud. Ingen aldersgrense og for alle kjønn. Bestill time på telefon eller på nett. De ansatte har taushetsplikt.

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Populære linker

ung.no
gratiskondomer.no