Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Helse

Sist oppdatert: 08.06.2017

Helsestasjon for ungdom (HFU)
Les mer
De fleste HFU er for unge mellom 12 og 24 år
Gratis

Det finnes minst én helsestasjon for ungdom i hver bydel, og én for kjønn og seksualitet (13-30 år). Her jobber det leger, helsesøstre og noen steder psykologer, som har taushetsplikt. Du kan ta kontakt over telefon eller stikke innom for en prat – du trenger ikke bestille time.

Obs! Helsestasjonene er ikke åpne alle dager i uken. Her finner du kontaktinfo til de ulike bydelene. Du kan besøke helsestasjonene uavhengig av hvilken bydel du bor i.

Sjekk linken over eller bruk Facebook for åpningstider og aldersgrenser.

UngArena
ungarenaoslo.no
Grønland 30 (i Familiehuset)
23 43 13 43 / 482 73 157
Hverdager 10-16 (tirs og tors 10-18)
12-25 år
Gratis, anonymt

Her kan du få støtte og hjelp med ting som plager deg: Hva som helst innenfor psykisk, fysisk og seksuell helse, rus og utdanning. Du trenger ikke henvisning – det er bare å stikke innom. Du vil bli møtt av folk med kompetanse til å hjelpe deg.

Helsesøster
Til helsesøster kan du gå hvis du har problemer på skolen, på fritiden eller hjemme, har kjærlighetssorg, spørsmål om kosthold, rus, seksualitet, hvis du lurer på noe om kroppen din, har vanskelige og vonde tanker – i det hele tatt alt mulig.  Tilbudet er gratis og helsesøster har taushetsplikt. Helsesøster finner du også på helsestasjon for ungdom.

Helsesøster for døve
oslo.kommune.no/helseetaten
Kabelgaten 2
23 47 85 00 / SMS: 911 57 575
radgivningskontoret@hel.oslo.kommune.no

Rådgivningskontoret for hørselshemmede har et eget helsesøstertilbud for døve på Økern. Ta kontakt for avtale. Tilbudet er gratis og du trenger ikke henvisning.

Fastlege
helsenorge.no
Når det ikke haster, kan du gå til fastlegen din. Du kan henvende deg med alle typer spørsmål rundt fysisk, psykisk og seksuell helse.

Er du over 16 år og oppført i Folkeregisteret kan du selv velge hvem du vil ha som fastlege. Du kan bytte fastlege på helsenorge.no eller på telefon 800 43 573. Du må betale en egenandel, men sjekk av seksuelt overførbare infeksjoner er gratis.

Legevakt
Hvis du har behov for helsehjelp utenom fastlegens åpningstider kan du dra på legevakten. Les mer på Akutt.

Helsesenter for papirløse/Health center for irregular migrants
bymisjonen.no/papirløse
488 90 560
Tir 16-20, tors 11-15
Gratis/free

Tilbyr vanlig helsehjelp der en kan møte sykepleier, lege, psykolog og fysioterapeut etc. / Offer regular health care where one can meet a nurse, doctor, psychologist and physiotherapist etc.

Kirkens SOS
kirkens-sos.no
22 40 00 40
Døgnåpent
Anonymt

En krisetelefon for deg som har det vanskelig og trenger noen å prate med. De har også en chattetjeneste (man-søn 18.30-22.30) og en meldingstjeneste hvor du får svar innen 24 timer.

Hjelpetelefonen
mentalhelse.no
116 123 / Fra utlandet: 0047 91 116 123
post@mentalhelse.no
Døgnåpent (kan være ventetid)
Gratis, anonymt

For deg som trenger noen å snakke med om utfordringer i livet. Du kan også få informasjon om ulike hjelpetilbud.

Sidetmedord.no
sidetmedord.no
116 123
Døgnåpent / Chat: Man 19-22 og ons 17-20

For deg som foretrekker å skrive om det som er vanskelig. Her kan du chatte med veiledere, utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, og du kan sende melding anonymt.

Uteseksjonen
uteseksjonen.no
Maridalsveien 3
913 03 913
Man-tors 8-24, fre 8-04, lør 10-04 og søn 16-24
Unge i Oslo (ikke øvre aldersgrense)

Du kan stikke innom for en prat (med eller uten avtale) på hverdager mellom kl. 10 og 15. De har blant annet en egen psykolog på huset. Ellers kan du ta kontakt på telefon i åpningstidene som er nevnt over.

Utekontakter i bydelene
Finn utekontakt i din bydel

Utekontaktene driver forebyggende og oppsøkende arbeid for unge i alderen 10-23 år. De er tilstede både på dag- og kveldstid. Du kan ta kontakt hvis du vil snakke med voksne som forstår deg, støtter deg og som vil at du skal få det bedre. Temaer kan for eksempel være vansker med skole, venner, familie, seksualitet, følelser, spiseforstyrrelser, overgrep, rus, mobbing, ensomhet eller andre ting. Du kan snakke med dem om hva som helst. Utekontaktene har taushetsplikt.

Riverside ungdomshus
riverside.no
Grønland 1
23 43 14 65
Man-fre 11-21, lør og søn 14-20
post@riverside.no
15-22 år

Her jobber det folk som kan hjelpe deg med små og store utfordringer knyttet til helse, arbeid, utdanning, bolig m.m. Du kan ta kontakte på telefon, e-post eller stikke innom for en prat.

Mental Helse Ungdom
mentalhelseungdom.no
Storgata 38, inngang fra Hausmannsgate
09871
post@mhu.no
Man-fre 9-15
Under 30

En medlemsbasert interesseorganisasjon som jobber for økt åpenhet om psykisk helse. Støtter ungdom med psykiske problemer, hjelper pårørende og påvirker politikere.

Angstringen
angstringen.no
22 22 35 30
post@angstringen.no
Man-tors 10-13

Infotelefon om angst og selvhjelp. Du kan også bli med i en selvhjelpsgruppe hvor du i samspill med andre kan bearbeide egen angst.

Link Oslo – Senter for selvhjelp og mestring
linkoslo.no
Kirkeveien 61
22 96 15 40
post@linkoslo.no
Tlf: Man-fre 9-15
Gratis

Her kan du bli med i en selvhjelpsgruppe som møtes to timer i uka. Det er gjensidig taushetsplikt. Du trenger ikke henvisning.

Fontenehusene
Fontenehuset i Oslo
fontenehuset.no
Holbergs gate 5
22 99 34 80
post@fontenehuset.no

Fontenehuset Oslo Øst
fontenehuset-osloost.no
Hagegata 25
22 08 33 90
post@fontenehuset-osloost.no

Et fontenehus er et arbeidsfellesskap for mennesker som har eller har hatt en psykisk sykdom. Her kan du få støtte til lønnet arbeid, studier, kontakt med hjelpeapparatet og ulike behov i din livssituasjon. De vektlegger vennskap og relasjonsbygging. Det finnes to ulike fontenehus i Oslo, Fontenehuset i Oslo og Fontenehuset Oslo Øst. Du kan selv velge hvilket du vil besøke.

Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS)
nettros.no
Storgata 10 A
948 17 818
Sjekk nettsiden for åpningstider
oslo@nettros.no

Her kan du som sliter med en spiseforstyrrelse eller som har et problematisk forhold til kropp, mat, trening og følelse få støtte, råd og veiledning. Pårørende kan også ta kontakt. ROS kan kontaktes på telefon, e-post, chat og ved besøk på senteret i Oslo sentrum. De arrangerer også kurs, temakvelder, grupper m.m.

Spiseforstyrrelsesforeningen (tidligere IKS)
spisfo.no
Dronningens gate 25
22 94 00 10

Arrangerer ulike selvhjelpstilbud for deg som sliter med spiseforstyrrelser, hvor man kan møte andre i lignende situasjon. Du kan også lage avtale og komme på besøk.

Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord (LFSS)
lfss.no
Storgata 28 (inngang fra Lybekkergata)
414 69 427
post@selvskading.org
Tirs 16-19

Et lavterskeltilbud for deg som sliter med selvskading og/eller selvmordsvansker, eller som er nær noen som gjør det. Du kan møte opp i deres åpningstid om du ønsker en samtale, vil ta en kaffe/te eller få informasjon og veiledning. De er også tilgjengelige på telefon, og har en chat som har samme åpningstid som drop-in-tilbudet.

Mannstelefonen Reform
reform.no
22 34 09 60
post@reform.no
Man-fre 17-20

En telefontjeneste som er spesielt rettet mot menn som sliter. Her kan du ringe hvis du har det vanskelig og trenger noen å snakke med.

Jentevakta
jentevakta.no
735 21 000 (man og ons) / 77 63 32 65 (tirs og tors)
mail@jentevakta.no
Man-tors 19-22
Jenter mellom 10 og 25 år

En telefon, chat og e-posttjeneste, hvor du kan snakke med noen om det du lurer på eller strever med.

Sisterhood
sisterhood.no
Cort Adelers gate 18
414 44 828
sisterhood@sisterhood.no
Jenter mellom 13 og 21 år

Her kan du få en personlig coach; en som er der for deg når du trenger noen å snakke med. Du kan også bli med i en jentegruppe; en gruppe som finner på felles hyggelige aktiviteter og har kvelder der man kan snakke om temaer som opptar deg, i en trygg og avslappende atmosfære.

SiO Psykisk helse
sio.no/helse
Sjekk kontaktinfo og åpningstider (samt bestill time) ved ditt studiested her.
Gratis

For deg som er student i SiO og trenger noen å prate med. Du kan ta kontakt om alle slags følelsesmessige utfordringer, som angst, stress, depresjon, eksamensproblemer og spiseforstyrrelser. Tilbyr individuell- og gruppebasert behandling, samt kurs.

Ung.no
ung.no
13-20 år
Gratis, anonymt

Spørretjeneste og informasjonsside for ungdom. Her får du svar på det du lurer på og kan lese andres spørsmål og svar.

 

Tannhelse

Tannhelsetjenesten
Les mer
Du har krav på gratis tannlegebehandling av Tannhelsetjenesten ut det året du fyller 18, og rett til redusert egenandel hos tannlegen ut det året du fyller 20. Har ikke skolen din eget tannlegetilbud så kan du ringe Oslo kommunes sentralbord på tlf. 02 180.

Tannlegevakt
Les mer
22 67 30 00

Kommunal tannlegevakt for deg som trenger akutt tannhelsehjelp. Er åpent på kvelder, i helger og på høytidsdager. Behandlingen utføres mot betaling. Det finnes også flere private tannlegevakter i Oslo.

Tannhelsetjenesten på Blindern
sio.no/helse
22 85 32 15

Kun for studenter tilknyttet SiO. Telefontid mellom klokken 8 og 9. Tilbyr enklere behandling og forebyggende tannhelsearbeid.

 

Smittesjekk og prevensjon
Ikke alle har lyst til å besøke fastlege for å sjekke kjønnssykdommer eller få resept på prevensjonsmidler. Da kan du besøke en HFU, Sex og Samfunn eller Olafiaklinikken. For mer informasjon omkring seksuell helse, les mer her.

 

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Populære linker

ung.no
gratiskondomer.no