Toppmeny: Generell informasjon om UngInfo.
Hovedmeny: Våre hovedkategorier.
Klikk her for å lukke.
Undermeny: Når du har valgt en hovedkategori kan du sjekke undermenyen for nærmere informasjon om kategorien.
Sidemeny: Hurtiglinker til brosjyrer og ofte stilte spørsmål. Send inn spørsmål via skjema, hurtigsøk og printeknapp.
HJELP

Bolig

Boligmarkedet i Oslo går opp og ned. I perioder kan du få deg en bolig på dagen, mens andre ganger må du lete en stund før du finner deg noe. Pris og beliggenhet, og hvor kresen du er, vil selvfølgelig være avgjørende for hvor lenge du må lete.
Sist oppdatert: 08.06.2017

Det kan ofte være lettere å få tak i rimeligere boliger utenfor de mest sentrale områdene i Oslo. Også er det selvfølgelig billigere når du leier med andre. Er dere flere som bor der, er dere også flere som deler på utgiftene.

Den beste måten å få seg bolig er gjennom venner og kjente. Da får man ofte de billigste leilighetene. Om du nettopp har flyttet til Oslo har du kanskje ikke rukket å skaffe deg så mange bekjente. Da gjelder det å spørre over alt: Facebook, Twitter, heng opp lapp i matbutikken, kiosken, på jobben eller skolen. Du har ingen ting å tape.

Internett

Det vanligste er å finne bolig på internett. Det er viktig at du ikke tar hybelen/leiligheten usett. Når du har funnet en bolig du liker er det viktig at du tar kontakt så fort som mulig, gjerne på telefon. Enten du sender en melding via finn eller snakker direkte med utleier så er det viktig du gir et godt førsteinntrykk. Tar du skriftlig kontakt kan du fint skrive at du er til å stole på og at du er betalingsdyktig. Bor du et annet sted i landet, bør du derfor alliere deg med noen du kjenner i Oslo så de kan dra på visning for deg. Disse sidene legger ut annonser for boliger jevnlig:
finn.no
hybel.no
uninite.com

Boligannonser

I Oslo-avisa Aften kan du finne boligannonser. Ring samme dag annonsen står i avisen. Som regel blir du invitert på visning.

Hvis du finner en du liker kan du gjerne ringe utleier hvis du lurer på noe. Husk at dette er den første kontakten mellom deg og utleier så snakk klart og tydelig, og vær høflig. Si hvem du er, forklar hvorfor du ringer og spør om vedkommende har tid til å snakke.

Annonser selv

Du kan også sette inn annonse selv. Du bør angi type bolig, hva du gjør (student, fast arbeid e.l.) og hvor i byen du vil bo hvis beliggenhet er viktig for deg. Mange angir også hvor mye de kan betale, det kan være både positivt og negativt. Du kan annonsere i avisen og på nettet.  Selv om avis er på vei ut, så hender det at du kan ha flaks ved å legge ut annonse der – men fokuser først å fremst med å lete på nett og via venner. Aftenposten annonseavdeling har tlf.:  815 00 015.

På nettet kan du annonsere på
finn.no
hybel.no
uninite.com

UngInfo

På Unginfo i Møllergata 3 har vi en oversikt over ledige boliger i Oslo. Vi legger ut de rimeligste vi finner. Kom gjerne innom og se om du finner noe!

I menyen over (under bildet)  finner du mer informasjon rundt det å leie bolig. Enten du er på utkikk etter bolig eller har spørsmål om oppsigelse.

Finner du ikke det du lurer på? Send oss ditt spørsmål så svarer vi deg så fort vi kan!

Tilbake til toppen

Send oss ditt spørsmål

Print ut denne siden

Besøk oss

Besøk oss

Vi har et åpent senter for alle mellom 13-27. Vi hjelper med alt - jobbsøk, utdanning, boligjakt. Du kan også låne PC, printe ut og få rett kopi. Kom til Møllergata 3 mellom kl 11 og 17.

Alt er gratis!

Populære lenker

De mest populære linkene til å finne bolig.
finn.no
hybel.no
jussbuss.no